Več kot 300 udeležencev drugega spletnega usposabljanja Komisije

06. 06. 2024

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (Komisija) smo danes izvedli brezplačno spletno usposabljanje o institutih Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), ki ga je vodila vodja Službe za operativo na Komisiji Katja Mihelič Sušnik. To je bilo drugo samostojno spletno usposabljanje Komisije - prvo smo konec maja namenili Zakonu o zaščiti prijaviteljev (ZZPri) – in je del kompleksne mreže preventivnih dejavnosti, ki jih na Komisiji izvajamo z namenom ozaveščanja zavezancev in širše javnosti.

Posnetek zaslona spletnega usposabljanja
Posnetek zaslona spletnega usposabljanja

Usposabljanja z naslovom Nasprotje interesov, omejitve poslovanja, darila, lobiranje ter integriteta in kršitve v praksi se je udeležilo več kot 300 javnih uslužbencev in funkcionarjev. Mihelič Sušnik jim je podrobno razložila zakonodajni okvir institutov, predstavila dolžnosti zavezancev, pristojnosti Komisije v povezavi z instituti ter potek postopkov pred Komisijo in pravne posledice ugotovljenih kršitev. Vse institute je za jasnejšo predstavo teoretične osnove orisala s primeri iz prakse.

Spodaj podajamo povezavo do PPT predstavitve na usposabljanju ter povezavi do predstavitve Komisije in projekta Ambasadorji integritete.

Več informacij glede usposabljanj Komisije posreduje koordinatorka usposabljanj Maja Divjak (anti.korupcija@kpk-rs.si, +386 70 892 804). Napovedi vseh nadaljnjih splošnih spletnih usposabljanj Komisije lahko spremljate na naši spletni strani ali se prijavite na naš mesečni e-novičnik KPK VESTniK, kjer prejemnike obveščamo tudi o lastnih aktivnostih, kot so omenjena usposabljanja.