25. 06. 2024

Evropska protikorupcijska mreža (EPAC/EACN) je danes v Bruslju organizirala delavnico na temo poročanja o premoženjskem stanju, ki sta se ga kot predstavnika Slovenije udeležila namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) David Lapornik ter sekretar v sektorju za kaznovalno pravo in človekove pravice na Ministrstvu za pravosodje mag. Robert Golobinek.

Več
21. 06. 2024

Vodja Centra za razvoj in preventivo Komisije za preprečevanje korupcije mag. Vita Habjan Barborič se je udeležila 97. rednega skupščinskega zasedanja Skupine držav proti korupciji pri Svetu Evrope (GRECO), ki se je v Strasbourgu odvijalo od ponedeljka, 17. junija, do danes. Zasedanje je tokrat minevalo v posebej slovesni atmosferi, saj GRECO praznuje 25 let obstoja.

Več
26. 04. 2024

Namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) David Lapornik se je udeležil Letne konference Evropske mreže registratorjev lobiranja (ELRN) 2024, ki se je včeraj in danes odvijala v Vilni, Litva.

Več
19. 04. 2024

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in vodja Centra za zaščito prijaviteljev na Komisiji Gregor Pirjevec sta se udeležila konference Mreže evropskih organov za integriteto in zaščito prijaviteljev (NEIWA), ki se je včeraj in danes odvijala v Valenciji.

Več

Novice pred 1. 1. 2024 so dostopne na arhivski spletni strani.