27. 06. 2024

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in svetnica za evropsko in mednarodno sodelovanje Barbara Fürst sta se danes udeležila neformalne bilateralne razprave na Francoskem veleposlaništvu.

Več
27. 06. 2024

Vodja Centra za razvoj in preventivo Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) mag. Vita Habjan Barborič je danes na brezplačnem dogodku Načrt integritete in nasveti za skrbnike načrtov integritete v organizaciji Komisije usposabljala več kot 300 javnih uslužbencev in funkcionarjev.

Več
27. 06. 2024

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je zaključila z obravnavo problematike neplačevanja nadomestil za uporabo vode in s tem posledično oškodovanja proračuna Republike Slovenije. Zaradi zaznanih korupcijskih tveganj je Komisija na Vlado RS naslovila pobudo, naj poskrbi za ureditev dajatev za rabo vode in gospodarno porabo sredstev Sklada za vode. Kršitev iz lastnih pristojnosti...

Več
26. 06. 2024

Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) in Oceno stanja za leto 2023 je danes predsednik Komisije dr. Robert Šumi, kot že leta poprej, predstavil v Državnem zboru RS na seji Odbora za pravosodje. »Stavimo na zaupanje v naše delo glede na vsebino, ne na število prijav,« je ob tem povedal dr. Robert Šumi.

Več

Novice pred 1. 1. 2024 so dostopne na arhivski spletni strani.